Welkom bij Inkie Pinkie!
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
WELKOM
Welkom op mijn weblog.
Ik vind het leuk als je meeleest en je reactie achter laat!

Ingrid

Kopje koffie?
 
 
 
Wij zijn de laatste tijd aan het nadenken over de voor ons meest geschikte manier van koffiezetten. Op dit moment hebben we een Senseo apparaat, maar we zouden best wel weer eens een betere koffiesmaak willen proeven.
 
We hebben ooit een Nespresso apparaat gehad, die nog op zolder stond en Erik besloot die naar beneden te halen en Nespresso cups te kopen. Maar toen de cups gekocht waren, bleek het apparaat stuk te zijn. Tja, daar zaten we dan met 40 cups.

We gingen verder kijken en kregen de tip dat senseo in het najaar met een nieuw apparaat komt, de Sarista (leuke naam: een samenvoeging van Senseo en barista). Het grote voordeel van deze machine is dat de koffie per portie gemalen wordt. Je kunt 1, 2 of 6 bakjes na elkaar zetten en je kunt na iedere zetbeurt een andere koffie kiezen. Deze methode spreekt ons wel aan, maar we kunnen het nu nog niet uitproberen.

 
 
Zodoende hebben we afgelopen weken een kleine investering gedaan in twee handmatige methoden om koffie te zetten: een 'pruttelpotje' en een cafetière. Erg leuk om daarmee koffie te maken, die heel lekker smaakt, maar het is wel wat bewerkelijk. Je moet voor de goede maling koffie zorgen, die alleen bij speciaalzaken te koop is. Of we zouden er een koffiemolen bij moeten kopen, zodat we zelf de perfecte maling kunnen maken.
 
 
 
Vandaag gingen Erik en ik een stukje wandelen en kwamen uit bij de Bijenkorf. Daar zochten we naar koffiemolens, maar er was weinig keus. Omdat we er toch waren, zijn we ook bij de Nespresso machines gaan kijken. Een zeer enthousiaste verkoopster vertelde ons van alles over de machines en de perfecte koffie van Nespresso. Ze liet ons allebei twee soorten koffie proeven met verschillende hoeveelheden melkschuim. Tja, dat was toch wel erg lekker. En die machines zijn toch ook wel erg mooi en gemakkelijk in gebruik....
 
 
 
Vertel eens, wat voor koffie drinken jullie het liefst en hoe zet je het thuis?

Reacties

Elise op 04-08-2012 21:13
Hai, wij hebben al jaren een bonenmachine. Eerst Saeco en nu een Delonghi, de laatste doet het beter dan Saeco.
Ik denk dat dit de lekkerste koffie is. Ik heb een losse opschuimer voor cappuccino dus dat werkt prima.
 
groet ELISE
Sylvana op 04-08-2012 21:14
Ik drink geen koffie, maar Peter wel. En wij hebben gewoon een ouderwets koffiezetapparaat met een filter.
 
 [img]http://www.modern.nl/producten/productinfo/013819.jpg[/img]
Dorien op 04-08-2012 22:14
Gewone, ouderwetse koffie. We hebben nog steeds ons oudje (moccamaster) maar anders kokend water en een losse filter op een kan.
Gerda Esser op 05-08-2012 10:11
Hallo Ingrid
 
Ik kom hier via Wanda haar blog
 
Wij drinken soms zo de koffie , maar nu vaker gebruik de , die nieuwe senso lijkt mee ook wel goed te zijn
Ik wens je nog een hele fijne Zondag
 
Liefs Gerda
Fenny op 06-08-2012 17:33
Gewoon filterkoffie of Senseo. Gisteren nog een gesprek gehad over de koffie. voor - en nadelen besproken van wat jij ook noemt. Een pot koffie - makkelijk en voor mij smaakvol genoeg!
♥Inge♥ op 08-08-2012 19:45
Hoihoi meis, daar ben ik weer hoor! Allereerst wil ik je bedanken steeds voor je trouwe bezoekjes, lief!! Wij hebben jarenlang Senceo gedronken, maar we zijn vorig jaar overgestapt op Nespresso....zalig!!! Wij willen niets anders meer, superkoffie!! Wij hebben een machine met melkschuimer erbij, heel handig en je maakt heerlijke soorten koffie...nee, wij weten het wel! ;) Fijne avond verder! P.S. sterkte met Erik hoor, wat sneu dat het allemaal zo gaat bij jullie, jammer ook van de vakantie! Hopelijk dat het snel weer beter gaat en dat jullie misschien later weg kunnen gaan? Beterschap!
liefmeisje op 08-08-2012 20:51
Wat een verschil in automaten zijn er. Ik hoop dat je snel die nieuwe variant van Senseo kan proeven. Ik ben ook wel erg benieuwd hoe dat apperaat werkt. Ik dronk eerder veel senseo maar tegenwoordig is het meer koffie uit het koffiezetapperaat. 
Saskia op 11-08-2012 13:16
Zelf lus ik geen koffie. Dat er zoveel verschillende apparaten voor zijn zeg!
Wanda op 11-08-2012 13:24
Hey hoi,
Ik ben normaal niet van de koffie, behalve dan de capuchinno en de latte machiatto, maar dan bestel ik alleen in restaurants en/of op terrasjes. Thuis drink ik altijd thee, vriendlief is wel van de koffie maar gebruik gewoon een normaal koffieapparaat. Mij lijkt zo'n luxe apparaat voor verschillende koffie dus misschien staat e straks ook wel zoiets bij ons thuis...
liefs,
Wanda
 
ps: ik heb er gewoon een 2e log van gemaakt, de eerste heet Waarom en de 2e dus Omdat, alleen wel het waaromgedeelte geplakt en gekopieerd, dus je reactie (dat je melig wordt van m'n logs haha...) staat er nog gewoon hoor!
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl